Off the Record

In het voorwoord van het nieuwe muziektijdschrift Off The Record schrijft kersverse hoofdredacteur Jean-Paul Heck: ''Off The Record is vanaf het eerste nummer meteen het grootste entertainmentblad van Nederland en combineert kwaliteit en toegankelijkheid. Door het enorme aanbod aan muziek, films en games, is het soms haast ondoenlijk om als consument goede keuzes te maken. Wij helpen daar graag bij.'' Mooie woorden, want in de praktijk is Off The Record vlees noch vis. Het is net alsof je een veredelde reclamefolder zit te lezen. De nadruk ligt op kritiekloze artikelen over 'kwaliteitspop' waar niemand zich een buil aan kan vallen, afgewisseld met besprekingen van cd's, dvd's en games.

Diepgang wordt niet gezocht: de interviews met onder andere Moby, Nick Cave en Lenny Kravitz zijn oppervlakkig, nietszeggend en overbodig en kunnen een-op-een worden doorgeplaatst in de Viva, de Veronica-gids of welk ander onbenullig blaadje dan ook. De columns (voor zover je daar van kunt spreken) van Jan Douwe Kroeske en Leon Verdonschot zijn inspiratieloze zelfbevlekkingen en de interviews met Arjen Lucassen (Ayreon) en de Amerikaanse metalband Altar Bridge ronduit lachwekkend.

De cd-besprekingen zijn zonder uitzondering positief (Van Heck moet sponsor Van Leest natuurlijk wel tevreden houden), en toen ik de bespreking las van de jubileumeditie van Michael Jacksons 'Thriller' (met als overbodig extraatje enkele ronduit tenenkrommende en belabberde covers) wist ik het zeker: Off The Record is de 'papiergeworden' TV Show van Ivo Niehe, waarin geen onvertogen woord mag vallen. Een klap in het gezicht van iedere serieuze muziekliefhebber. Zonde van mijn 3,95 euro. Enige voordeel is dat Off The Record slechts zes keer per jaar verschijnt.

peter Zaterdag 08 Maart 2008 at 10:58 pm | | review

Eén reactie

Net als, het best wel lezenswaardige, blad van de Plato, Platomania. Vooral leuk om te zien hoezeer men zijn best doet om maar positief te blijven over alle platen die ze beschrijven.

möök, (URL) - 28-03-’08 23:57
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.