Araglin's New Age, World & Lounge Mix

Dat mijn updatefrequentie de laatste tijd behoorlijk aan het inkakken is, heeft niet zozeer te maken met een gebrek aan inspiratie of een tekort aan interessante onderwerpen, als wel met een chronisch gebrek aan tijd. De stapel nog te beluisteren cd's neemt zienderogen toe en het lukt me maar met moeite om een deuk te slaan in verse afleveringen van 'Heroes', 'Stargate Atlantis' en 'Terminator: The Sarah Connor Chronicles'. En áls ik er dan eens goed voor ga zitten om Araglin.nl te updaten, schiet me vaak iets te binnen dat óók leuk is om te doen.

Toen ik gisteravond bijvoorbeeld een stukje wilde tikken, bedacht ik me dat het wel geinig zou zijn om een mix met new age en aanverwante rustgevende muziek in elkaar te knutselen. Het zit namelijk zo. Ik ben totaal geen ochtendmens en op weg naar mijn werk zit ik meestal als een slaapdronken zombie in de trein, terwijl om me heen mensen irritant en luid aan het bellen zijn of boterhammen met salami soldaat maken. Muziek helpt om nog even te kunnen doorslapen, zonder gelijk zacht knorrend ergens in Alkmaar of Den Helder te belanden.

In een grijs verleden heb ik ooit eens wat podcasts gemaakt met het gratis Audacity en ik was benieuwd of ik met dit programma ook een 'mix' kon fabrieken. Het eindresultaat is best geinig geworden, al zeg ik het zelf. 'Araglin's New Age, World & Lounge Mix', is te verdelen in twee segmenten: een half uur heen en een half uur terug, en bevat ontspannen muziek van onder andere Terry Oldfield, David en Diane Arkenstone, Andreas Vollenweider, Mars Lasar en Karunesh, doorspekt met wat samples. Zo tegen het einde duikt er een voorzichtige lounge-beat op – een signaal om enigszins bij je positieven te komen – ik ben ooit een keer in slaap gevallen in de intercity naar Maastricht, om gelukkig net op tijd voor Utrecht Centraal wakker gepord te worden....

Luister zelf: 'Araglin's New Age, World & Lounge Mix #1' (128 kbps, 61 MB, in het zipje vind je een txt-bestand met alle trackinfo). Commentaar is van harte welkom (let wel: dit is mijn eerste probeersel)! O, en als je niet van belletjes, sitars en kalmerend synthesizergepingel houdt, mag je deze download gerust overslaan.

peter Donderdag 20 November 2008 at 12:33 am | | new-age

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.