Downloaden maar!

Dit wordt een enigszins warrig stukje - ik denk, ik zeg het alvast. Enige tijd geleden zette ik mijn eerste 'New Age, World & Lounge Mix' online. Oftewel: een uurtje chillen op relaxte muziek. Kort daarna maakte ik een nieuwe mix, die ik her en der postte, om 'm vervolgens helemaal te vergeten - dat had waarschijnlijk te maken met de overweldigende respons (ahum: één reactie, en nog op een Amerikaans forum ook). Dus daarom gaat 'ie in de herkansing op Araglin.nl: 'New Age, World & Lounge Mix #2' (192 kbps, 86 MB). Ga lekker op de bank of in bad liggen, zet je mobiel voor een uurtje op stil en laat de naadloos in elkaar overlopende tracks van onder andere Omnia, Diane Arkenstone, Karunesh en Johannes Linstead als een zomers briesje over je heen komen. In het zipje vind je overigens een txt-bestandje met de tracklisting.

Wie liever heel wat anders downloadt, moet eens een bezoekje brengen aan de site van Radio 4. Naar aanleiding van de 80ste verjaardag van dirigent Bernard Haitink zijn drie prachtige symfonieën (om precies te zijn: Georges Bizet - Symfonie in C, Robert Schumann - 1e Symfonie en Ludwig van Beethoven - 3e Symfonie, uitgevoerd door het Koninklijk Concertgebouworkest) gratis te downloaden in een prima kwaliteit van 320 kbps. Je moet je wel even gratis registeren, maar dan heb je ook wat. Vorig jaar organiseerde Radio 4 iets soortgelijks, toen het Koninklijk Concertgebouworkest 120 jaar bestond en de tien symfonieën van onder andere Franz Schubert (Symfonie no. 8 'Unvollendete'), Jean Sibelius (Symfonie no. 2), Felix Mendelssohn (Symfonie no. 4 'Italiaanse') en Antonin Dvorák (Symfonie no. 8) zijn nog altijd te downloaden. Aanrader!

Geen zin in klassiek? De Nederlander Meesha biedt op zijn website diverse albums ter download aan. Niet alles is even leuk, maar vooral het sterk door Jean Michel Jarre geïnspireerde instrumentale 'Novia' is erg geinig. En tot slot: altijd op de hoogte blijven van updates en andere ongein? Ik ben al een tijdje te volgen op Twitter (een soort online sms'en). Voeg me gerust toe!

peter Maandag 23 Maart 2009 at 12:10 am | | sponstijd

twee reacties

Ai, Sinds de blog al direct die kekke mix op mijn mp3 speler gezet en daar is hij niet meer vanaf geweest. Heerlijk in de ochtend in de trein luisteren naar de New Age klanken terwijl ik met de ogen dicht alleen maar het klankenlandschap voorbij hoor gaan. Ik zit ruim een uur in de trein en helaas zit er op mijn simpele mp3 speler niet de mogelijkheid om de mp3 tjes op een bepaalde volgorde te zetten. Na de mix komt Rammstein met Mutter en ben ik gelijk wakker. Mischien maar goed ook anders kon de terugreis wel eens wat vroeger beginnen dan de bedoeling was. In ieder geval deze ook weer op de mp3 gezet om tijdens het reizen het geluidslandschap te kunnen afwisselen. Mijn dank.

Michael, (E-mail ) - 23-03-’09 14:03

Dank voor je reactie Michael! Hopelijk bevalt deze mix net zo goed!

Araglin, - 24-03-’09 10:58
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.