Waldrock

In het Friese Bergum vindt vandaag (zaterdag 3 juni) het Waldrock Festival plaats. De line-up is best okee, met vooral veel oudegedienden zoals Megadeath, Dimmu Borgir, Dio, Metal Church, Accept, Meshuggah, Life of Agony, Soilwork, Entombed, Strapping Young Lad, Epica en Cephalic Carnage. Niets mis met dit rijtje. De gebedsgroep Bergum denkt daar echter anders over en is een actie begonnen om de Waldrock-bezoekers op het rechte pad te brengen.

Want het zit namelijk zo: ''De bands presenteren dood, wanhoop, duisternis, gebondenheid, gevangenschap, vernietiging, pijniging, leugen, etc aan het publiek.'' Sterker nog: ''Als u de interviews leest met bandleden komt heel duidelijk naar voren dat ze geïnspireerd worden door Satan zelf.'' Nu kun je veel zeggen over de optredende metalgroepen, maar niet dat ze allemaal bezig zijn met zwarte missen of het aanbidden van Beelzebub - de leden van Epica zijn bijvoorbeeld allemaal keurige jongens en meisjes en zangeres Doro is de lieflijkheid zelve. En nog maar te zwijgen over de fans. Alleen Dimmu Borgir zou je wellicht kunnen betichten van enige dubieuze denkbeelden.

Volgens de gebedsgroep ''gaat de duivel als een brullende leeuw op zoek naar wie hij kan verslinden. (1Petr. 5:8) Dit probeert hij o.a. door Waldrock. Elk jaar komen er jongeren op af die zich van geen kwaad bewust zijn en de kans lopen om verslonden te worden.'' Ieder zijn mening natuurlijk, maar ik kan het niet helpen hier een beetje lacherig over te doen. Ik zet regelmatig een metal-cd'tje op en tot dusverre is mijn tv nog niet gaan ruisen, of de temperatuur opeens gedaald tot rond het vriespunt. Gelukkig hebben de gebedsgroepleden een probaat antimiddel: ze delen koffie uit aan de Waldrock-bezoekers en organiseren onder meer wandelingen en fietstochten. Dat zal ze leren, die vieze metalheads!

peter Vrijdag 03 Juni 2005 at 11:46 pm | | overig

negen reacties

De zangeres van Epica heet toch Simone?

Bob, - 05-06-’05 17:10

Klopt, Simone Simons, als ik het wel heb. Keurige mensen allemaal… :-)

Araglin, - 05-06-’05 17:50

Beste mensen,
Ook ik was vroeger betrokken bij death- metal en heb het zelfs gespeelt maar in 1997 ben ik tot bekering gekomen en tot geloof in de Here Jezus Christus. De Here Jezus is de Weg en de Waarheid en het Leven. Alleen door geloof in de Zoon van de Levende God hebben wij het eeuwige leven en ontvangen wij door Zijn offer aan het kruis vergeving van onze zonden. Het bloed van Jezus reinigt ons van al onze ongerechtigheid.
De satan en zijn demonen zijn alleen maar uit op verderf, jullie vernietiging. Zelfs Marylin Manson heeft zijn kind aan de satan geofferd.
De satan en de machten der duisternis zijn allang overwonnen door het offer van de Here Jezus aan het kruis van Golgotha. God heeft Zijn Zoon Jezus Christus gegeven opdat een ieder die in Hem gelooft niet verloren gaat maar eeuwig leven heeft. God heeft ook u lief. God heeft ook uw redding op het oog. De Here Jezus is ook voor jullie zonden gestorven. Hij wil dat jullie behouden worden en dat jullie Hem gaan volgen. Het volgen van de satan en zijn demonen door deze muziek leidt tot de dood. Daarom doe ik in de liefde van de Here Jezus een dringende oproep tot jullie om jullie van deze doodlopende weg te bekeren tot de Levende God, de Schepper van hemel en aarde en kom tot geloof in de Here Jezus Christus. Hij heeft alle macht in de hemel en op de aarde.
Wil jij je leven radicaal veranderen. Durf je het aan om Jezus Christus in jou leven aan te nemen? Wil je verlost worden van de machten der duisternis? Bid dan met je hart en in geloof het volgende gebed:
“Here Jezus Christus, ik belijd dat ik een zondaar ben, maar hier ben ik Heer. Ik geloof dat U voor mijn zonden gestorven bent en uit de dood bent opgestaan. Wilt U, Here Jezus, nu in mijn leven komen en mijn zonden vergeven? Ik maak nu de keuze om samen met U te leven tot in eeuwigheid. En ik neem U nu aan als mijn Heer en Verlosser. Amen.”

In de Bijbel, Gods woord, staat geschreven:“Kiest dan heden, wie gij dienen zult.” (Jozua 24:15)

Jan orsel, (E-mail ) - 05-06-’05 20:08

Ik denk dat Jezus op z’n tijd ook wel een stevig potje mettul kan waarderen hoor, meneer Orsel! Hij had niet voor niets dat lange haar.. lekker headbangen!

Nymphaion, - 05-06-’05 22:48

Sorry Jan, maar Marilyn Manson heeft nooit een kind gehad. Hij heeft overigens wel een vriendin.

Stonehead, (URL) - 06-06-’05 09:59

Aaaarghhhh kofie en wandel tochten, wat een on-mensen zijn dat toch. En meneer Jan, als je echt in een death metal band hebt gespeeld weet je ook donders goed dat dat niks met satanisme te maken heeft. Er zijn en waren ook legio christelijke death metal bands.

Sturnus Vulgaris, - 06-06-’05 21:13

ik heb het al eens vaker geroepen, maar als U dan ergens voor bid, bid U dan voor mooi weer! En als U moet poepen, koester dan die keren dat U niet hoeft te vegen!!

VitoFurio, - 19-06-’05 11:12

Dood aan die heidense christenhond, Malleus Maleficarem

KONTSAP, - 16-09-’06 00:04

Beste Jan,

why should the devil have all the good music? A famous quote by one of the worlds best Christian Rock-artists Larry Norman ( RIP ) Denk daar maar eens aan de volgende keer als je weer eens metal hoort…

JazzMiro, - 21-11-’08 10:10
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.