Live 8

Alsof de tijd heeft stilgestaan: aanstaande zaterdag 2 juli vindt het Live 8-liefdadigheidsfestival plaats. Tientallen artiesten treden belangeloos op tijdens gratis toegankelijke festivals in diverse grote wereldsteden. Organisator Bob Geldof wil deze keer overigens geen geld inzamelen, maar een politiek bewustwordingsproces in gang zetten. De timing is dan ook precies goed met een G8-top in Edinburgh. Ik kan me nog levendig de eerste editie van Live Aid herinneren in 1985 (ik was toen 10 en met name Queen maakte grote indruk), en ik ben benieuwd of ik twintig jaar later weer net zo aan de buis gekluisterd zit. Radio 3FM en Nederland 3 zullen Live 8 de hele dag van twee uur 's middags tot een uur 's nachts uitzenden, waarbij geschakeld wordt tussen Londen, Parijs, Berlijn, Rome en Philadelphia.

De lijst met artiesten is indrukwekkend, met onder andere Madonna, Paul McCartney, Pink Floyd (in originele bezetting), U2, Robbie Williams, The Cure, Brian Wilson, Roxy Music, Stevie Wonder en dat is nog maar het topje van de ijsberg. Zelf ben ik wel benieuwd naar het Franse Indochine, Motley Crue, Deep Purple en The Killers. Jammer dat Amsterdam (of andere grote stad in Nederland) niet in het rijtje deelnemende steden voorkomt; ik had best naar het Museumplein willen afreizen. Op de officiële site kun je alvast een kijkje nemen achter de schermen, achtergrondinformatie tot je nemen, de complete line-up bekijken en als de dag daar is, wordt er live verslag gedaan van de diverse optredens.

peter Woensdag 29 Juni 2005 at 3:06 pm | | concerten

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.