Naar House

Dat metal-liefhebbers argwanend in de gaten worden gehouden door diverse religieuze groeperingen (zie mijn log over het Waldrock-festival) is tot op zekere hoogte wel te verklaren. Hoewel slechts een klein aantal bands zich bezig houdt met zaken als satanisme en de meeste fans puur uit shockerende overwegingen rondlopen met blasmefische T-shirts, is dat nu eenmaal het imago van metal. Maar dat dance-liefhebbers nu ook beschuldigd worden van anti-christelijke denkbeelden, is nieuw voor me.

De landelijke evangelisatiestichting Naar House maakt zich grote zorgen over de toenemende populariteit van dance en grote feesten als Sensation. De duivel gebruikt dance-muziek om ''jongeren vol te stoppen met alles wat uit de wereld komt. Onreinheid, goddeloosheid, hardheid, haat, zelfzucht, et cetera. Dit doet hij via al de menselijke zintuigen. Teksten via de oren. Harde, duistere, onreine beelden door films, dia's en acts via de ogen. Monden gebruikt hij om de duisternis mee te zingen en via het gevoel brengt hij zijn sfeer urenlang achter elkaar over mensen heen. Onder invloed van al deze invloeden worden karakters vervormd, normen en waarden vervagen of verdwijnen volledig, ideeën veranderen en men gaat de duisternis fijn vinden omdat het 'klikt' met de zondige natuur van de mens. Dit is de werkwijze van satan om mensen te vormen en hen te binden, in dit geval gevangen te nemen.''

Ik heb de Naar House-site eens grondig doorgelezen en het komt erop neer dat men vooral bang is dat de opzwepende muziek in combinatie met sublimale (antichristelijke) beelden jongeren op het verkeerde pad brengt. Erg overdreven als je het mij vraagt, en bovendien zet ik zo mijn vraagtekens bij de bijbelvastheid onder de bezoekers van dance-feesten; ik denk dat Naar House de impact van de gebruikte symboliek (en niet alleen tijdens bijvoorbeeld Sensation) zwaar onderschat. Maar ja, als je zo je twijfels hebt: de Naar House-mensen zitten in busjes klaar om je na afloop van een feestje te verwennen met een kopje koffie.

peter Zaterdag 09 Juli 2005 at 2:31 pm | | interessant

vijf reacties

Vermakelijke site
Na lezing van het gebodene heb ik gekozen om de Satan te dienen. :)

Kratarknathrak, - 09-07-’05 22:11

En ja hoor ze waren weer aanwezig na afloop van white en black. Leuke feestjes trouwens.

Boefmans, - 11-07-’05 09:20

Geloof me, je bent op de verkeerde weg wanneer je je bezig houdt met dit soort muziek. heb je de filmpjes van sensation gezien, heb je de tekst gehoord die de kille stem je vertelt?? het is ??n en al duisternis! de duivel wordt er aanbeden en je bent op weg naar de eeuwige ondergang. keer om nu je nog in de genadetijd leeft!! jezus alleen is het licht en alleen bij hem is er eeuwige vreugde en blijdschap. ook jouw zonden wil hij vergeven!! de duivel geeft je voor even plezier, maar daarna laat hij je nog ellendiger voelen.

liesje, (E-mail ) - 09-02-’06 19:34

Een geweldige website, ik heb al hun artikelen gelezen. Ze blijken in een soort droomwereldje te leven. Wat een dwaasheid.

Aap, - 20-07-’07 20:25

Ik wil iedereen waarschuwen die naar deze feesten gaat.Er heerst daar een geestelijke wereld die niemand ziet.
En bovendien de invloed van sex drugs en muziek brengt je in de duisternis.Luister naar de teksten die er worden gezegd en je hoort de satan brullen.
Jezus is de weg de waarheid en het leven.
Jezus wil je ook een feest bieden, een eeuwig durend feest in de hemel.
Keer je tot Hem er je zal rust en vergeving vinden voor je ziel.

Be blessed

lydia, (E-mail ) - 06-03-’08 10:55
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.