Hayseed Dixie

De mannen van Hayseed Dixie weten hoe ze een feestje moeten bouwen. Na eerder klassiekers van onder andere AC/DC en Kiss in een vrolijk 'rockgrass' jasje te hebben gestoken, pakt de groep het op hun nieuwe album 'A Hot Piece of Grass' ietwat anders aan. Niet op muzikaal gebied, maar wel wat betreft de coverkeuze. Mocht je opeens vrezen voor een radicale stijlverandering, wees gerust: de hillbilly-uitvoeringen van Black Sabbath ('War Pigs'), Led Zeppelin ('Black Dog'), AC/DC ('Whole Lotta Love') en Van Halen ('Runnin' with the Devil') klinken als vanouds (erg goed dus), maar Hayseed Dixie blijkt opeens ook uit de voeten te kunnen met eigentijdse muziek, getuige de meesterlijke covers van Franz Ferdinand ('This Fire'), Outkast ('Roses') en Green Day ('Holiday'). En alsof dat nog niet alles is, staan er ook nog acht eigen composities op het album (veelal geschreven door frontman Barley Scotch).

De leden van Hayseed Dixie mogen er dan wel uitzien als een stelletje boerenpummels, spelen kunnen ze als de besten; alles klinkt energiek en swingt als een trein. In de meeste artikelen over de groep (die naar eigen zeggen afkomstig is uit Deer Lick Holler, 'deep in the heart of the Appalachia') wordt een beetje besmuikt geniffeld, alsof je de lollige muziek van Hayseed Dixie eigenlijk helemaal niet leuk mag vinden. Welnu: ik ben een fan en schaam me nergens voor! Bekijk de videoclip van 'Roses' via deze site en luister naar 'This Fire' en 'Moonshiner's Daughter'.

peter Donderdag 14 Juli 2005 at 11:58 pm | | review

Eén reactie

OMFG

Deze band heb ik live gezien. Eigenlijk per ongeluk. Ik moest DJen in de EKKO op Cyberia, en dat was na het optreden van deze band. Ik kwam halverwege het optreden binnenwandelen.
Hele goeie liveband. Zeker gaan kijken als ze weer in Nederland zijn.

Kratarknathrak, - 15-07-’05 02:29
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.