Rockzanger

Als je wilt doorbreken als rockzanger heb je een lange weg te gaan. Een logisch startpunt lijkt het ophangen van wervende advertenties in muziekwinkels. Je kent het wel: 'zanger zoekt band', 'gitarist op zoek naar verloren sleutelbos' en dergelijke. En dat is precies wat de Amerikaanse 'The Rawker' heeft gedaan. Alleen pakte hij wat ambitieuzer aan: hij maakte een heuse video-opnames van zichzelf, kopieerde deze op een groot aantal VHS-cassettes en legde deze stapel in de plaatselijke muziekhandel. Een goed idee natuurlijk, en de stapel video's vloog dan ook de deur uit. Het enige probleem is dat je wel een beetje moet kunnen zingen om indruk te maken. Om naar maar te zwijgen over enige podiumervaring. Enfin, kijk zelf maar. En vergeet vooral niet de remixen te checken. Ben ik even blij dat ik geen muzikale ambities heb...

En om deze post toch nog enig gewicht te geven: Joris Gillet, schrijver van het Stereo-weblog, is weer begonnen met zijn zoektocht naar leuke en legale mp3'tjes. Op de website van 3VOOR12 staat alles netjes op een rijtje (inclusief de oudere edities), voorzien van commentaar en een cd-hoesje. Ik moet eerlijk zeggen dat ik zelf nog niet aan luisteren ben toegekomen, maar het ziet er in ieder geval veelbelovend uit. (Met dank aan Baby Grandpa voor de eerste link!)

peter Vrijdag 26 Augustus 2005 at 01:51 am | | overig

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.