Gothic (2)

Om nog even terug te komen op mijn post over het gothic-artikel in het streng Christelijke tijdschrift Promise: dit artikel is door het Dutch Gothic Messageboard niet bijzonder berustend ontvangen. Diverse mensen hebben een verontwaardigd mailtje naar de Promise-redactie gestuurd, waar nogal bot op werd gereageerd ('Overigens bevestigen de inhoud van de reacties het artikel'), en het werd allemaal nog genanter toen auteur Richard Zevenbergen (die in Braziliè bezig is met zendelingenwerk) zich met een zalvende entry in de discussie mengde: ''Het doet mijn persoonlijk pijn als ik mensen heb beledigd en hebt bevooroodeeld dat is absoluut niet mijn bedoeling geweest met schrijven van mijn scriptie. (sic! sic! sic!)''

Voor John Edwards (aka SimJOHN) is de maat vol; hij heeft de Raad van Journalistiek een brief geschreven, het meldpunt discriminatie op de hoogte gebracht en de Vrije Universiteit ingelicht. En via de VU is Ad Valvas-redacteur Peter Breedveld op het spoor gekomen van dit artikel, en heeft hij een redelijk verhelderend interview met John Edwards op zijn log geplaatst. Het geinige is dan weer dat op Breedvelds log de discussie nog eens dunnetjes over wordt gedaan. Zo schrijf ene Duns: ''Gothics zijn, mijns inziens, een symptoom van het verval van deze beschaving, net als alle andere groepen die zich afzonderen van de samenleving: rappers, randgroep-jongeren, de ongewassen types van links, en wat dies meeer zij. (sic!)''

Hè, wat moet dat toch fijn zijn als je wereldbeeld zo rechtlijnig is...  Ik ben benieuwd hoe dit allemaal af gaat lopen.

peter Zondag 11 September 2005 at 11:02 pm | | overig

Eén reactie

Eh, nou, als ghothics “een symptoom van het verval van deze beschaving” zijn, zal hoe het afloopt wel in openbaringen staan ;-)

yak, (E-mail ) (URL) - 12-09-’05 08:04
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.