Walk the Line

De film 'Walk the Line' van regisseur James Mangold vertelt het levensverhaal van de in 2003 overleden countrylegende Johnny Cash, de onnavolgbare man in black. Het is een bijzonder aardige film, ruwweg te verdelen in twee?n: de eerste helft gaat dieper in op de jeugd van Cash en het begin van zijn carrière, zodra zijn grote liefde June Carter in beeld komt, verschuift het accent meer richting relationele en drugs gerelateerde problemen. Uiteindelijk komt alles weer goed en stapte ik met een tevreden gevoel de bioscoop uit. Hoofdrolspelers Joaquin Phoenix (Johnny Cash) en Reese Witherspoon (June Carter) zijn meer dan overtuigend en zingen bovendien alles zelf.

Hoewel alle hoogte- en dieptepunten uit het leven van Cash de revue passeren, staan vooral alle problemen centraal. Ik had Cash graag bezig gezien in de studio, tijdens het schrijven van nieuwe songs, aan het repeteren met zijn band ? dat soort werk. Er komen wel de nodige illustere muzikale helden voorbij schuiven (onder wie Elvis Presley, Jerry Lee Lewis, Waylon Jennings en Sun Records-oprichter Sam Philips), maar dit zijn slechts bordkartonnen figuren, pastelstreken op de achtergrond. Zelfs Cashs vaste begeleiders (gitarist Luther Perkins en bassist Marshall Grant) komen er maar bekaaid vanaf, om nog maar te zwijgen over zijn eerste vrouw Vivian. De scènes in Folsom Prison en de auditie bij Sam Philips zijn dan weer briljant.

'Walk the Line' is een meeslepende film, en het feit dat het nergens verzandt in melodramatische snotterigheid, is puur te danken aan Phoenix en Witherspoon. Aanrader! Ook als je niet bijster bekend met Johnny Cash, overigens.

peter Maandag 13 Februari 2006 at 01:11 am | | film

twee reacties

ik tip die mneer phoenix als winnaar van ‘n oscar. zoals die gozer een compleet van de wereld geslikte cash neerzet, geweldig! topfilm inderdaad.

jan, (URL) - 14-02-’06 01:10

Ik moet hem nog zien maar hij lijkt mij idd erg goed, vind Mr Cash wel heel verantwoord.

Erica, - 14-02-’06 09:17
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.