Links

En even wat geinige linkjes tussendoor om het weekend enige luister bij te zetten- de boog kan niet altijd gespannen zijn, nietwaar? Het is bovendien toch te warm om iets anders te doen... Om te beginnen: de PianoLina, een leuke flash-applicatie, waarin klassieke deuntjes van onder andere Beethoven en Satie worden gevisualiseerd aan de hand van vallende vierkantjes die je naar hartelust mag schuiven en aanpassen. Klinkt wazig, maar zeker de moeite waard.

Verder: een bijzondere (in de zin van: zo slecht dat het hilarisch wordt) videoclip uit India, 'Sally Can Wait' van Oasis omgetoverd in een tekenfilmpje (heeft iemand heel veel tijd ingestoken – jammer alleen dat ik niet van Oasis hou), Britney Spears laat een onverwachte kant van zichzelf zien (onderbroekenlol alert!), coole mp3-schoenen die rechtstreeks uit 1984 lijken te komen, Cecil Dill demonstreert in een clip uit 1935 hoe je 'Let Me Call You Sweetheart' met je handen speelt (dus alléén met je handen), terwijl Pjotro dol is op muziek, dansen en techniek en deze drie heeft samengebracht in een pak dat muziek maakt als je danst. Op zijn site legt hij uit hoe het allemaal werkt en kun je hem een dansje laten doen.

Ook nog: een Zweeds dancenummer voor IRC-bot Anna (momenteel op de tweede, eerste en vierde plaats in respectievelijk de Zweedse, Deense en Noorse hitlijsten), maak je eigen new age-muziek met deze mixer, bekijk hoe je in zo'n zes minuten een hit in elkaar sleutelt met Fruity Loops en een slordige 1400 videoclips uit de jaren tachtig. Is dit allemaal wat te luchtig, stort je dan op de relativiteitstheorie (met een hoop plaatjes en filmpjes) of bekijk wat er gebeurt als de aarde wordt geraakt door een meteoriet (Engelse vertaling is te vinden na een klik op 'Show More').

En tot slot een handige plugin voor wie graag zijn gedraaide muziek achter zijn naam in MSN wil weergeven, maar weigert om Windows Media Player te gebruiken en stug vasthoudt aan Winamp (ik dus).

peter Vrijdag 30 Juni 2006 at 11:56 pm | | overig

drie reacties

AAAAAHHHHHHHH! 1400+ clips uit de jaren 80, welk een feest voor een ouwe lul als ik.

GraafOer, - 01-07-’06 17:51

Ook nog: een Zweeds dancenummer voor IRC-bot Anna (schijnt zelfs nog in de hitlijsten te hebben gestaan)

Vervang “schijnt te hebben gestaan” maar door “staat op #2 in de Zweedse, #1 in de Deense & #4 in de Noorse Hitparades …

Giziar, (E-mail ) - 02-07-’06 00:25

@Giziar: Dank voor de aanvulling! De zin is aanpgepast!

Araglin, - 02-07-’06 13:45
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.