Doe maar normaal

Ik was wat aan het zappen en belandde in de eerste aflevering van 'Doe maar normaal' (elke vrijdagavond om negen uur op Nederland 3), door BNN omschreven als 'een satirische muziekquiz'. Hee geinig, was mijn eerste reactie – niet wetend dat ik de komende drie kwartier met samengeknepen billen en gekromde tenen op de bank zou zitten. 'Doe maar normaal' is de Nederlandse versie van het BBC-programma 'Never Mind The Buzzcocks' en wordt gepresenteerd door Sander Lantinga, bijgestaan door de vaste panelleden Arie Koomen, Dennis van der Geest, Ricky Koole en Pepijn Lanen en als gasten de onvermijdelijke Bekende Nederlanders, in deze eerste aflevering waren dat Giel Beelen en Nance.

Met muziek had het allemaal weinig te maken; onbenullige vragen en spelletjes (raad het verdere verloop van een clip en het intro van een bekend nummer) werden afgewisseld met zogenaamd sarcastische intermezzo's van Lantinga. Wat voor me vooral is bijgebleven, was het totale gebrek aan humor. Eens te meer blijkt maar weer eens hoe moeilijk het is om op commando grappig te doen. Terwijl ik om Raoul Heertje en Jan Jaap van der Wal in 'Dit was het nieuws' best kan lachen, zijn de panelleden van 'Doe maar normaal' voornamelijk bezig met geforceerde, voorspelbare en lege humor: de grappen hadden een enorme baard, lagen voor de hand (oubollige homograppen bij Elton John en Marokkanen-humor bij Ali B.) en sloegen op mij in ieder geval behoorlijk dood. Bovendien waren de grappen puur bedoeld om de artiest in kwestie belachelijk te maken en getuigden ze van weinig respect en muzikale kennis. Vooral Pepijn Lanen (beter bekend als P. Drong annex P. Vermicelli annex P. Fabergé van de Jeugd van Tegenwoordig) was totaal niet op zijn plek en wist er geen enkele leuke opmerking uit te persen.

Kortom, 'Doe maar normaal' is niet alleen een verspilling van drie kwartier zendtijd, het is tevens een gemiste kans om weer eens geinige muziekquiz op de buis te brengen. 'Late vermaak' met Rob Stenders was ook al niets en 'Popquiz a gogo' is (was?) weliswaar leuk, maar toch vooral gericht op de wat oudere muziekliefhebbers. Zou het er ooit nog van komen?

peter Vrijdag 08 Juni 2007 at 11:54 pm | | overig

Eén reactie

Hoi Araglin,
Ik ging weer eens kijken op je site en viel om van mijn stoel.
Het is namelijk zo dat ik een ontzettende fan ben van “Never Mind The Buzzcocks”.
Ik weet niet of je het programma kent, maar volgens mij zal je het wel leuk vinden.
Leuke britse humor, veel muziek en aardige vragen.

Voor de grap heb ik een hyve hierover opgezet, waar dus ook “Doe Maar Normaal” de revue passeert.
Hetgeen jij dus boven beschrijft heb ik ook gehad en de leden van onze “Never Mind The Buzzcocks” hyve ook.
Alles gejat van “Never Mind..”
Ik kan pas vandaag weer redelijk naar de wc, ivm die samengeknepen billen van mij. :-)).
Groeten Peter Dekker
http://nevermindthebzzcocks.hyves.nl/

Peter Dekker, (E-mail ) - 11-06-’07 11:28
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.