Over Araglin

Ik ben een muzikale alleseter. Of het nu gaat om wazige krautrock, easy listening, metal, experimentele pop, middeleeuwse liederen of klassiek - ik luister alles. Nu ja, bijna alles...

Voor vragen, opmerkingen, concerten die ik absoluut niet mág missen of het toesturen van recensie-exemplaren, stuur een mailtje of laat een reactie achter. Altijd op de hoogte blijven van nieuwe entry’s? Volg Araglin.nl op Facebook of op twitter (@araglin).

De teksten op Araglin.nl mogen voor niet-commercieel gebruik worden overgenomen onder de condities van de Creative Commons License. Te allen tijde geldt: de tekst moet integraal worden overgenomen, tenzij je een duidelijk als zodanig herkenbaar citaat gebruikt. Vermeld bij overname van artikelen de naam Araglin, inclusief een link naar araglin.nl of een directe link naar het desbetreffende artikel. Niet verplicht, wel leuk: stel me even op de hoogte als je iets doorplaatst!

Geschiedenis
De wortels van Araglin.nl gaan terug tot de zomer van 2004. Op een regenachtige dag in juni besloot ik om een weblog te beginnen. Een onderwerp was snel gevonden: muziek. Hoewel er destijds al wel een handvol Nederlandse muzieklogs waren, ontbrak een log waar van alles voorbij kwam zetten, variërend van niets-aan-hand muzak en beukende black metal, tot een strijkkwartet van Haydn, organisch rimpelende ambient of lang vergeten artiesten die hoognodig eens uit de mottenballen moesten worden gehaald.

Ik gebruikte aanvankelijk een gratis weblogdienst, om vanaf 17 september 2004 over te schakelen op een eigen domein. Aanvankelijk hield ik er een moordend tempo op na en gebruikte ik Araglin.nl om verslag te doen van alles waar ik op dat moment naar luisterde. Na enige tijd nam ik wat gas terug en inmiddels staat de teller op bijna 1600 entry’s gevuld met uiteenlopende onderwerpen. Op 10 oktober 2009 ging Araglin.nl 2.0 live. Een nieuwe site, met een frisse lay-out.

Stilte
De daaropvolgende jaren verliepen rimpelloos, maar begin 2013 werd Araglin.nl gehackt. De hacker in kwestie begon uit mijn naam grote hoeveelheden spam te versturen, waarna Araglin.nl door mijn hoster in quarantaine werd geplaatst. Toen de desbetreffende hacker opnieuw een poging ondernam, werd Araglin.nl offline gehaald. Door een samenloop van omstandigheden duurde het vervolgens een hele tijd voordat de oorzaak was gevonden, alle bestanden waren opgeschoond, het archief weer enigszins toonbaar was en een nieuwe hoster was gevonden. Op 7 februari 2014 was Araglin.nl weer online, na bijna een jaar stilte. 

Kosmisch eilandje
En tot slot: ik mag Araglin.nl graag beschouwen als een rustiek eilandje, ronddobberend op een kosmische getijdenstroom. Af en toe dringen er wat geluiden van buitenaf door, maar over het algemeen is het er aangenaam toeven. Besef echter wel: dit is een persoonlijk log en ondergetekende is de despotische Koning op de Scharlaken Troon - diep in de binnenwouden roffelen de tiki-trommels en pruttelen de kookpotten…